Ryż jaśminowy
Ryż jaśminowy
Ryż jaśminowy to ryż długoziarnisty o naturalnym aromacie. Charakteryzuje się specyficznym, subtelnym zapachem kwiatów jaśminu. Lekkostrawny i niskokaloryczny ryż polecany jest osobom pozostającym na diecie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ryż gotować w wodzie w proporcji 1 : 2 (na każde 100 g ryżu - 200 ml wody). Doprowadzić wodę do wrzenia, wsypać ryż i gotować pod przykryciem na kuchence o małej mocy przez 15- 20 minut do miękkości.
ZASTOSOWANIE
Ryż dobrze komponuje się zarówno z potrawami wytrawnymi, jak i słodkimi.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1450 kJ / 347 kcal |
725 kJ / 174 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,9 g 0 g |
0,5 g 0 g |
1 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
72,4 g 0 g |
36,2 g 0 g |
14 % 0 % |
Błonnik |
0,6 g |
0,3 g |
- |
Białko |
12,7 g |
6,4 g |
13 % |
Sól** |
0,1 g |
0,05 g |
1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.