Sok z aronii 100%
SOK Z ARONII 100%
- 100% soku -
- wytłoczony z całych owoców aronii -
Aronię najczęściej można spotkać pod postacią dżemu, nalewki, konfitury lub właśnie soku. Jest popularnym składnikiem przetworów, ponieważ spożywana na surowo nie należy do najsmaczniejszych, przez swój dominujący, cierpki smak. Jego źródłem są zawarte w aronii garbniki, czyli inaczej taniny - związki organiczne o działaniu przeciwzapalnym i antybakteryjnym, znane także jako E181.
O aronio!
Owoce aronii rosną na krzewach, skupione w kiściach. Ich drobne, ciemne koraliki skrywają całe bogactwo dobroczynnych substancji, takich jak antocyjany, flawonole, fenolokwasy i wspomniane garbniki. Dostarczają też dużo witaminy C, B2 i B6, E, P, PP oraz karotenu, znanego także jako prowitamina A. Wśród mikroelementów zawartych w aronii warto wymienić: pektyny, kobalt, jod, bor, miedź, mangan, molibden i błonnik.
Najlepsza na świecie
Owoce aronii wykazują wyjątkową zdolność - nie gromadzą w sobie zanieczyszczeń i nie wymagają stosowania oprysków. Połączenie ich prozdrowotnych właściwości sprawia, że aronia uznawana jest za jeden z najzdrowszych owoców na świecie. Picie jej w postaci soku gwarantuje naturalną pielęgnację włosom, skórze i paznokciom, zaś na cały organizm działa odmładzająco i uodparniająco. Pomaga obniżać poziom cukru we krwi i wspiera profilaktykę chorób układu krwionośnego.
Wartość odżywcza |
100 ml |
Wartość energetyczna | 312 kJ / 73 kcal |
Białko | 0,0 g |
Węglowodany | 18,1 g |
Cukry | 9,9 g |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Błonnik | 0,1 g |
Sód | 0,0 g |
Skład
100% soku z aronii wytłoczonego z całych owoców
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 1* C do 7* C.
PRODUCENT
ZIELONA TŁOCZNIA
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.