Dodakowe informacje
KategoriaKategoria: Soki

Sok z czarnego bzu 100%

11,60 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Wybierz: Nazwa produktu: Rozmiar opakowania: Cena:
Sok z czarnego bzu 100% 200 ml 11,60 zł
Ilość:
chevron_left chevron_right

SOK Z CZARNEGO BZU

- 100% soku -
- wytłoczony z czarnego bzu -

 

Kwiaty i owoce czarnego bzu są bardzo cennym surowcem w kosmetyce i medycynie naturalnej. Wykorzystywano je już w starożytności w celach leczniczych i pielęgnacyjnych. Sok z czarnego bzu stanowił naturalny barwnik do farbowania brwi , rzęs i tkanin. Dziś stosowany jest przede wszystkim ze względu na dobroczynne dla organizmu właściwości.

Naturalny sok z czarnego bzu tłoczony na zimno. Sok wytłoczony z całych owoców. Poddany lekkiej pasteryzacji, co pozwala zachować wartościowe składniki odżywcze i witaminy. Posiada specyficzny dla owoców zapach i smak. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Kolor i smak jest zależny od stopnia dojrzałości owoców. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w owocach.

Dlaczego warto pić sok z czarnego bzu?

Owoce bzu są jadalne wyłącznie po przetworzeniu - na przykład w postaci soku. Obecnie stosuje się je przede wszystkim profilaktycznie, jako sposób na wzmocnienie odporności, a także naturalną pomoc w walce z przeziębieniem, infekcjami czy stanem zapalnym. Dawniej czarny bez wykorzystywany był także jako środek łagodzący problemy skórne. Swoją różnorodność zawdzięcza wysokiej zawartości dobroczynnych substancji, w postaci: witamin, soli mineralnych, garbników, pektyn i innych. Uznawany jest za naturalny środek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy.

 

 

Wartość odżywcza

100 ml

Wartość energetyczna 49 kJ / 17 kcal
Białko 0,8 g
Węglowodany 3,2 g
Tłuszcz 0,00 g

 

PRODUCENT

ZIELONA TŁOCZNIA


Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Zobacz także