Sok z żurawiny 100%
SOK Z ŻURAWINY
- 100% soku -
- wytłoczony z całych owoców -
Owoce żurawiny uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. To źródło przeciwutleniaczy, kwasów organicznych, witamin i minerałów. Niestety ich sezon zbiorów jest bardzo krótki i trwa od połowy września do początku listopada. Dobrym sposobem, by korzystać ze smaku i właściwości żurawiny także poza późną jesienią jest tłoczony sok żurawinowy.
Zdrowy pęcherz
Żurawina znana jest przede wszystkim jako naturalny środek profilaktyczny i łagodzący problemy z układem moczowym. Wszystko za sprawą działania oczyszczającego i antybakteryjnego. Sok z tego owocu polecany jest także dla wzmocnienia odporności, jako pomoc w walce przeziębieniami i infekcjami gardła. Przypisuje mu się również pozytywny wpływ na stan uzębienia, udział w procesach przeciwstarzeniowych, a także wsparcie w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu.
Sam sok
Najpopularniejszą i dostępną przez cały rok jest żurawina suszona. Zwykle zawiera jednak sporo substancji słodzących i ze względu na swoją postać charakteryzuje się innym zastosowaniem. Szukając w pełni naturalnego produktu lepiej sięgnąć po prawdziwy sok z żurawiny, tłoczony z całych owoców. Można rozpoznać go po cierpkim smaku, wynikającym z braku dodatku cukru, oraz krótkim składzie pozbawionym konserwantów. Warto dodać go do zimowej herbaty lub orzeźwiającego smoothie latem, by złagodzić kwaskowość nutą słodyczy.
Skład
Sok z żurawiny 100% - wytłoczony z całych owoców. Bez konserwantów.
Zawiera wyłącznie naturalne cukry występujące w owocach. Produkt pasteryzowany.
Wartosc odżywcza |
100 ml |
Wartość energetyczna | 115 kJ / 27 kcal |
Białko | 0,0 g |
Węglowodany | 6,5 g |
Cukry | 0,0 g |
Tłuszcz | 0,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Błonnik | 0,1 g |
Sód | 0,0 g |
PRODUCENT
ZIELONA TŁOCZNIA
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.