• TARGROCH Kakao kruszone
Dodakowe informacje
KategoriaKategoria: Orzechy, pasty i przekąski
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Peru

Surowe kakao kruszone

23,19 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Wybierz: Nazwa produktu: Rozmiar opakowania: Cena:
Surowe kakao kruszone 100 g 23,19 zł
Ilość:
chevron_left chevron_right

SUROWE KAKAO

Kakao to najpewniej produkt lubiany przez wszystkich. Dzieci uwielbiają pić je z gorącym mlekiem, a dorośli dodawać do tortów, deserów i śniadań na słodko. Gorzkie kakao w proszku nie jest jedyną i najczystszą postacią ziaren kakaowca. Surowe kakao to najbogatsze na świecie źródło magnezu oraz wyjątkowo silny antyoksydant. W postaci kruszonej będzie zdrowym dodatkiem i ciekawym urozmaiceniem potraw. 

CZEKOLADA W NAJCZYSTSZEJ POSTACI

Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) to z niego otrzymujemy kakao i masło kakaowe.  Dzięki owocom drzewa kakaowca rosnącego w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej możemy cieszyć się najbardziej popularną na świecie słodkością – czekoladą. Owoce kakaowca stanowią owalne jagody, których wymiary są dość pokaźne, bo stanowią około 25 na 10 centymetrów. Oglądając owoce kakaowca można odnieść wrażenie, że patrzy się na przerośniętego ogórka w kształcie piłki futbolowej. Owoc kakaowca w swoim wnętrzu kryje 20 do 60 ziaren. To właśnie pokruszone ziarno kakao stanowi najbardziej pożądany i najszlachetniejszy składnik czekolady.

SUPER ZDROWY PRODUKT

Surowe kakao charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością substancji antyoksydacyjnych, dodatkowo stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Pokruszone ziarno kakaowca stanowi doskonałą alternatywę czekolady dla osób ograniczających spożycie cukru. Kruszone kakao doskonale sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Te przepyszne drobinki charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym.

KRUSZONE KAKAO POPROSZĘ!

Pokruszone ziarenka kakaowca doskonale sprawdzą się jako dodatek do śniadaniowych owsianek, jaglanek, naleśników, pancake lub gofrów. Stanowią przepyszną posypkę do dań, w których podkreślony ma zostać smak czekoladowy. Do tego dodatek kruszonego kakao zapewnia genialny chrupiący dodatek zmieniający teksturę dania, a tym samym doznania smakowe.

Kruszone kakao jest źródłem:

Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Składniki

Pokruszone ziarna kakao

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza produktu

w 100 g

w porcji 5 g

%RWS* w 5 g

Wartość energetyczna

2713 kJ / 646 kcal

136 kJ / 32 kcal

2 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

46 g

30 g

2,3 g

1,5 g

3 %

8 %

Węglowodany

- w tym cukry

33 g

0 g

1,65 g

0 g

1 %

0 %

Błonnik

20 g

1 g

-

Białko

15 g

0,75 g

2 %

Sól**

0 g

0 g

0 %

Witaminy i składniki mineralne

w 100 g

w porcji 5 g

%RWS* w 100 g

Żelazo

3,33 mg

0,17 mg

24 %

Potas

757 mg

38 mg

38 %

Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

 INFORMACJE O ALERGENACH 

W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

______________________________________________________________________________________________________________

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.

Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.

Opis

Kraj pochodzenia
Peru

Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Zobacz także