Mąka kukurydziana
MĄKA KUKURYDZIANA
Mąka kukurydziana znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Można wykorzystać ją do pieczenia ciast, ciasteczek, herbatników, biszkoptów, muffinek, zagęszczania zup, sosów, kremów, do omletów, racuchów, placuszków, naleśników, tortilli, panierowania mięsa, przygotowania klusek, kopytek.
SKŁADNIKI
Mąka z ziaren kukurydzy
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE MĄKI KUKURYDZIANEJ
Wartości odżywcze produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1468 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe |
3,0 g 0,4 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
70,5 g 2,2 g |
Błonnik | 7,5 g |
Białko | 6,4 g |
Sól* | < 0,01 g |
Możliwe naturalne odchylenia.
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.