Mąka z tapioki
  • Mąka z tapioki
  • Mąka z tapioki
Tagi:
KategoriaKategoria: Mąki i płatki
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Tajlandia

Mąka z tapioki

13,00 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Wybierz: Nazwa produktu: Rozmiar opakowania: Cena:
Mąka z tapioki 500 g 6,80 zł Mąka z tapioki 1 kg 13,00 zł
Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Mąka z tapioki

Tapioka to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.

Sposób przygotowania: Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości na bardzo małym ogniu,cały czas mieszając.

Zastosowanie: Zagęstnik do zup i sosów, składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników.

Składniki: Mąka z tapioki, *dwutlenek siarki SO2

*Zawartość dwutlenku siarki SO2 wynika z naturalnego występowania zawartości tego składnika w glebie.

Informacja o alergenach - W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

1524 kJ / 364 kcal

762 kJ / 182 kcal

9 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,1 g

0 g

0,05 g

0 g

< 1 %

0 %

Węglowodany

- w tym cukry

91 g

0 g

45,5 g

0 g

18 %

0 %

Błonnik

-

-

-

Białko

0,1 g

0,05 g

< 1 %

Sól**

0,1 g

0,05 g

< 1 %

** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Opis

Kraj pochodzenia
Tajlandia

Specyficzne kody

ean13
5903229007353