Mąka jaglana

Kraj pochodzenia: Polska

Mąka jaglana Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Mąka jaglana
1 kg
650

    Mąka jaglana - uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa . Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem .
    Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak .

    Zastosowanie - Mąkę jaglaną można stosować do różnych potraw , gdyż doskonale zagęszcza zupy , sosy, stosowana również do chleba , naleśników, ciast , itp.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1449 kJ/346 kcal

    725 kJ/173 kcal

    9%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    2,9 g

    0,6

    1,5 g

    0,3 g

    2%

    2%

    Węglowodany

    - w tym cukry

    71,6 g

    0,1g

    35,8 g

    <0,1 g

    14%

    <1%

    Błonnik

    3,2 g

    1,6 g

    -

    Białko

    10,5 g

    5,3 g

    11%

    Sól

    0,01 g

    <0,01 g

    <1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch