

Właściwości erytrytolu sprawiają, że może stanowić doskonałą zdrową alternatywę dla cukru buraczanego. Jest stosowany jako zamiennik sacharozy, nie tylko jako substancja słodząca, ale również jako składnik produktów o obniżonej wartości kalorycznej i zawartości cukru.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 10 g |
%RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna |
0 kJ / 0 kcal |
0 kJ / 0 kcal |
0 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry - w tym poliole |
100 g 0 g 100g |
10 g 0 g 10g |
4 % 0 % - |
Błonnik |
0 g |
0 g |
- |
Białko |
0 g |
0 g |
0 % |
Sól |
0 g |
0 g |
0 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.