Cukier kokosowy
  • Cukier kokosowy
  • Cukier kokosowy
Tagi: cukier
Kategoria: Cukry i słodziki
Kraj pochodzenia: Indonezja

Cukier kokosowy

6,30 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych.

Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy.
Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników.

Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.


Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 10 g

%RWS* w 10 g

Wartość energetyczna

1598 kJ/ 382 kcal

160 kJ/38 kcal

2 %

Tłuszcz

-w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,4 g

0,4 g

0,04 g

0,04 g

< 1 %

< 1 %

Węglowodany

-w tym cukry

93,4 g

91,5 g

9,34 g

9,15 g

4 %

10 %

Błonnik

1,9 g

0,19 g

-

Białko

1,1 g

0,11 g

< 1 %

Sól

0 g

0 g

0 %

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Informacja o alergenach – W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające

gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia

w produkcie tych surowców.

Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opis

Kraj pochodzenia
Indonezja

Specyficzne kody

ean13
5903229004147