

Biała fasola to bogate źródło łatwo przyswajalnego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, ale fasola sprawdzi się również w tradycyjnej kuchni.
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Fosforu i wapnia - pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Fasola biała Piękny Jaś
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1302 kJ / 315 kcal |
651 kJ / 158 kcal |
8 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,6 g 0,2 g |
0,8 g 0,1 g |
1 % < 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
45,9 g 2,7 g |
23 g 1,4 g |
9 % 2 % |
Błonnik |
15,7 g |
7,9 g |
- |
Białko |
21,4 g |
10,7 g |
21 % |
Sól** |
0,05 g |
0,025 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.