Ksylitol Danisco - cukier brzozowy

Kraj pochodzenia: Finlandia

Ksylitol Danisco Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Ksylitol Danisco - cukier brzozowy
500 g
2560
Ksylitol Danisco - cukier brzozowy
1 kg
4980

    Ksylitol Danisco - cukier brzozowy.

    W przyrodzie ksylitol jest szeroko rozpowszechniony, choć występuje w małych ilościach. Można go znaleźć w niektórych owocach, jagodach, grzybach, warzywach, twardym drewnie - szczególnie brzozowym (stąd określenie "cukier brzozowy" nadane przez Finów).


    Zastosowanie :

    Cukier brzozowy może prawie całkowicie zastąpić cukier biały. Stosowany jest do deserów, napojów, smażenia i gotowania oraz słodzenia ciepłych napojów. Idealnie nadaje się także do wypieków. Wyjątek stanowią ciasta drożdżowe. Ksylitol nie reaguje z drożdżami, przez co ciasto nie wyrośnie tak, jak przy zastosowaniu zwykłego cukru. Dlatego przy wypiekaniu drożdżówek, chleba i pizzy lepiej z niego zrezygnować.



    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 10 g

    %RWS* w 10 g

    Wartość energetyczna

    1000 kJ/240 kcal

    100 kJ/24 kcal

    1,2 %

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    0 g

    0 g

    0 g

    0 g

    -

    -

    Węglowodany

    - w tym cukry

    99,8 g

    0,2 g

    9,98 g

    0,02 g

    3,9 %

    < 1 %

    Błonnik

    0 g

    0 g

    -

    Białko

    0 g

    0 g

    -

    Sól

    0 g

    0 g

    -

    Możliwe naturalne odchylenia.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch