Błonnik Naturalny
SUPLEMENT DIETY
Błonnik naturalny witalny
Suplement diety w formie sypkiej
Błonnik to naturalny suplement diety, który usprawnia funkcjonowanie przewodu pokarmowego, oczyszcza jelita, usuwa toksyny z organizmu, a także reguluje poziom cukru we krwi. Ale czy to wszystko?
BABKA PŁESZNIK I BABKA JAJOWATA
W skład błonnika wchodzą babka płesznik i babka jajowata. W składzie babki płesznik znajdują się substancje, które po trafieniu do jelit zaczynają pęcznieć (nasiona wchłaniają szkodliwe związki znajdujące się w pożywieniu oraz wodę). Wydzielany przez nie śluz ułatwia przesuwanie się zalegających treści, dzięki czemu poprawie ulega efektywność procesów trawiennych. Podobne właściwości wykazuje babka jajowata, która pomaga uregulować zaburzenia wypróżniania – zarówno zaparcia, jak i biegunki.
ZASTOSOWANIE
> skutecznie wspomaga proces odchudzania:
pozostawia uczucie sytości na długi czas, hamuje nadmierny apetyt i zapobiega efektowi jo-jo
> usprawnia pracę jelit, dzięki czemu likwiduje zaparcia
> usuwa toksyny z organizmu
> poprawia samopoczucie, koncentrację, (niweluje zmęczenie, apatię i senność)
> obniża ciśnienie krwi i pomaga przywrócić optymalny poziom cholesterolu
> obniża ryzyko zachorowań na raka i chorobę wieńcową serca
> oczyszcza wątrobę
ZALECANA DZIENNA PORCJA
21 gram (3 łyżki)
SPOSÓB UŻYCIA
Zaleca się spożywać 3 razy dziennie około 30 minut przed posiłkiem. Do szklanki wsypać 1 łyżkę (7 g) suplementu, zalać wodą lub sokiem owocowym, odczekać do spęcznienia (ok. 5 minut), a następnie wypić. Błonnik naturalny można użyć również jako dodatek do owsianki, jogurtu, smoothie lub sałatek. Podczas stosowania Błonnika naturalnego zaleca się pić około 2 litrów wody.
SKŁADNIKI
80% babka płesznik ziarno (Plantago psyllium), 20% babka jajowata łuska (Plantago ovata)
DODATKOWE INFORMACJE
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
PRZECIWWSKAZANIA
Błonnik naturalny nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 21 g |
%RWS* w 21 g |
Wartość energetyczna |
1059 kJ / 256 kcal |
222 kJ / 54 kcal |
3 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,8 g 0,8 g |
1,2 g 0,2 g |
2 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
12,6 g 0,5 g |
2,7 g 0,1 g |
1 % < 1 % |
Błonnik |
54 g |
11,4 g |
- |
Białko |
11,3 g |
2,4 g |
3 % |
Sól** |
0,34 g |
0,07 g |
1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.