TARGROCH Babka jajowata łuska 500 g
  • TARGROCH Babka jajowata łuska 500 g
  • TARGROCH Babka jajowata łuska 250 g
  • TARGROCH Babka jajowata łuska
Dodakowe informacje
KategoriaKategoria: Suplementy diety
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Indie

Babka jajowata łuska

16,50 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

Babka jajowata łuska

Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.

 PROZDROWOTNE ŁUSKI 

Babka jajowata, z łacińskiego Plantago ovata, jest rośliną, która ma szerokie zastosowanie. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, który bardzo pozytywnie wpływa dla układ pokarmowy. Łupiny babki jajowatej pomagają w pozbyciu zaparć, wspomagają proces usuwania złogów jelitowych, przyspieszają przemianę materii, ale również pełnią funkcję probiotyczne i osłonowe. 

 WŁAŚCIWOŚCI 

Łuski babka jajowatej regulują pracę jelit, regulują poziom cukru we krwi, obniżają cholesterol i ciśnienie krwi, ale również zapewniają uczucie sytości (dzięki wysokiej zawartości błonnika), co znakomicie sprawdza się podczas trzymania diety. Dzięki korzystnemu działaniu na pracę jelit, babka jajowata oczyszcza organizm z toksyn oraz substancji szkodliwych.

 STOSOWANIE 

Zaleca się spożywać 2 łyżeczki (14 gramów) dziennie. Wsypać do szklanki i zalać letnią wodą, odczekać ok. 5 minut. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do jogurtu, musli, płatków śniadaniowych, sałatek, owoców, a także do zup czy sosów. Podczas stosowania łuski babki jajowatej zaleca się pić około 2 litrów wody dziennie.

 PRZECIWWSKAZANIA 

Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Nie popijać leków ze względu na możliwe interakcje.

 WARUNKI PRZECHOWYWANIA 

Łuski babki jajowatej należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 SKŁADNIKI 

Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 14 g

%RWS* w 14 g

Wartość energetyczna

749 kJ / 178 kcal

105 kJ / 25 kcal

1 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

0 %

0 %

Węglowodany

- w tym cukry

11 g

0 g

1,54 g

0 g

1 %

0 %

Błonnik

66,4 g

9,3 g

-

Białko

0,4 g

0,06 g

< 1 %

Sól**

1,67 g

0,24 g

4 %

Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

 

 INFORMACJE O ALERGENACH 

W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesojaróżne orzechysezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

______________________________________________________________________________________________________________

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.

Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.

Opis

Kraj pochodzenia
Indie

Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Zobacz także