Babka jajowata łuska
  • Babka jajowata łuska
Tagi: babka
KategoriaKategoria: Suplementy diety

Babka jajowata łuska

8,00 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Kraj pochodzenia:  Indie

Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. 

Zastosowanie:
Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.

Babka jajowata łuska jest naturalnym źródłem:

  • Żelaza – który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny

Informacja o alergenach – W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50g
Wartość energetyczna 1483 kJ / 353 kcal 742 kJ / 177 kcal 9 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

-

-

Węglowodany

- w tym cukry

88 g

0 g

44 g

0 g

17 %

-

Błonnik

75 g

38 g

-

Białko

0 g

0 g

-

Sól**

0,02 g

0,01 g

< 1 %

Witaminy i składniki mineralne

W 100 g

%RWS w 100 g

W porcji 50 g

Żelazo

1,95 mg

14 %

0,98 mg

Specyficzne kody

ean13
5903229001573