Sok z aloesu 100 %
SOK Z ALOESU
W środowisku suchym może przetrwać nawet 100 lat. Jest znany z cennych właściwości leczniczych, zamkniętych w mięsistych liściach wypełnionych miąższem. Pozyskiwany z niego sok znajduje szerokie zastosowanie prozdrowotne oraz pielęgnacyjne, w domowej i profesjonalnej kosmetologii. Aloes znany jest już od ponad 5 tysięcy lat!
- 100% soku -
- wytłoczony z miąższu
Cichy uzdrowiciel
Miąższ aloesu składa się w 96% z wody i zawiera ponad 200 substancji odżywczych! To dlatego na przestrzeni lat mówiono o nim cichy uzdrowiciel czy roślina pierwszej pomocy. Picie soku z aloesu wpływa na regenerację i uodpornienie organizmu oraz prawidłową pracę układu pokarmowego. Przede wszystkim ma jednak zbawienny wpływ na kondycję skóry.
Naturalny sok z aloesu tłoczony na zimno z miąższu i poddany lekkiej pasteryzacji.
Sok posiada specyficzny dla aloesu smak i zapach.
Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się również rozwarstwiać.
Kolor i smak soku jest zależny od rośliny. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry w aloesie.
Wartość odżywcza |
100 ml |
Wartość energetyczna | 17 kJ / 4 kcal |
Białko | 0,0 g |
Węglowodany | 0,3 g |
Cukry | 0,0 g |
Tłuszcz | 0,0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Błonnik | 0,15 g |
Sód | 0,005 g |
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 1ºC do 7ºC. Spożyć w ciągu 7 dni od otwarcia. Przed użyciem wstrząsnąć.
Skład
100% soku z aloesu
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stromie, jednak dane zawarte w podwyższonej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
PRODUCENT
ZIELONA TŁOCZNIA
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.