KategoriaKategoria: Przyprawy
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Francja

Płatki drożdżowe nieaktywne

16,58 zł Brutto
Ilość:
chevron_left chevron_right

PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE

Naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan. Płatki drożdżowe - co to takiego, jak wykorzystać je w kuchni i…

… ile wspólnego mają z drożdżami?

Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.

Sekretny składnik czy wymysł roślinożerców?

Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką jajek w roślinnym majonezie, omlecie lub tofucznicy. Poza walorami smakowymi płatki drożdżowe mają także praktyczne funkcje w diecie wegetarian i wegan. Wzbogacone nimi potrawy są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

SKŁADNIKI

Suszone drożdże nieaktywne

WARTOŚCI ODŻYWCZE PŁATKÓW DROŻDŻOWYCH NIEAKTYWNYCH

Wartości odżywcze produktu w 100 g w porcji 20 g %RWS*
w porcji 20 g
Wartość energetyczna 1403 kJ / 335 kcal 281 kJ / 67 kcal 3%
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
5 g
0,5 g
1 g
0,1 g
1%
1%
Węglowodany
- w tym cukry
27,5 g
2 g
5,5 g
0,4 g
2%
< 1%
Błonnik 20 g 4 g -
Białko 45 g 9 g 18%
Sól** 0,04 g <0,01 g < 1%

Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

 INFORMACJE O ALERGENACH 

W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

______________________________________________________________________________________________________________

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.

Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.

Opis

Kraj pochodzenia
Francja

Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Zobacz także