TARGROCH Płatki drożdżowe nieaktywne 250 g
  • TARGROCH Płatki drożdżowe nieaktywne 250 g
  • TARGROCH Płatki drożdżowe nieaktywne 100 g
  • TARGROCH Płatki drożdżowe nieaktywne
Tagi:
KategoriaKategoria: Przyprawy
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Estonia

Płatki drożdżowe nieaktywne

7,40 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE

Naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan. Płatki drożdżowe - co to takiego, jak wykorzystać je w kuchni i…

… ile wspólnego mają z drożdżami?

Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.

Sekretny składnik czy wymysł roślinożerców?

Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką jajek w roślinnym majonezie, omlecie lub tofucznicy. Poza walorami smakowymi płatki drożdżowe mają także praktyczne funkcje w diecie wegetarian i wegan. Wzbogacone nimi potrawy są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki

Suszone drożdże nieaktywne

Wartość odżywcza produktu

w 100 g

w porcji 20 g

%RWS* w 20 g

Wartość energetyczna

1403 kJ / 335 kcal

281 kJ / 67 kcal

3 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

5 g

0,5 g

1 g

0,1 g

1 %

1 %

Węglowodany

- w tym cukry

27,5 g

2 g

5,5 g

0,4 g

2 %

< 1 %

Błonnik

20 g

4 g

-

Białko

45 g

9 g

18 %

Sól**

0,04 g

< 0,01 g

< 1 %

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

______________________________________________________________________________________________________________

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.

Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.

Opis

Kraj pochodzenia
Estonia