Żurawina suszona całojagodowa
Żurawina suszona słodzona cała
Żurawinę stosuje się jako dodatek do ciast, deserów, płatków śniadaniowych, jak również dań mięsnych (dodatek do farszów, sosów i nadzień). Można ją spożywać samodzielnie jako przekąskę zawsze wtedy gdy mamy ochotę na podjadanie.
Składniki
Żurawina suszona 60%, cukier, olej słonecznikowy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1424 kJ / 339 kcal |
712 kJ / 170 kcal |
8 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,68 g 0,12 g |
0,34 g 0,06 g |
< 1 % < 1 % |
Węglowodany -w tym cukry |
83 g 74 g |
41,5 g 37 g |
16 % 41 % |
Błonnik |
7,6 g |
3,8 g |
- |
Białko |
0,38 g |
0,19 g |
0 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.