Żurawina suszona cięta
Żurawina suszona słodzona cięta
Suszona żurawina stosowana jest bardzo często jako dodatek do ciast i deserów. Stanowi również skład wielu produktów, m. in. płatków śniadaniowych czy muesli. Jej właściwości sprawiają, że jest również doskonałym dodatkiem do dań mięsnych. Żurawinę można także spożywać w jej pierwotnej postaci, jako przekąskę pomiędzy pełnymi posiłkami.
Składniki
Żurawina suszona 51 %, cukier, olej słonecznikowy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1411 kJ / 337 kcal |
706 kJ / 169 kcal |
8 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,37 g 0,1 g |
0,19 g 0,03 g |
1 % < 1 % |
Węglowodany -w tym cukry |
83,5 g 68,7 g |
41,75 g 34,4 g |
16 % 38 % |
Błonnik |
4,3 g |
2,15 g |
- |
Białko |
0 g |
0 g |
0 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.