KategoriaKategoria: Owoce suszone i kandyzowane
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Włochy

Skórka pomarańczowa kandyzowana

2,50 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Wybierz: Nazwa produktu: Rozmiar opakowania: Cena:
Skórka pomarańczowa kandyzowana 100 g 2,50 zł
Ilość:
chevron_left chevron_right

SKÓRKA POMARAŃCZOWA KANDYZOWANA

Zapach świąt - bożonarodzeniowego, korzennego piernika, wilgotnego makowca lub wielkanocnego mazurka mamy. Kandyzowana skórka pomarańczowa to dodatek, który wyjątkowo kojarzy się z odświętnymi wypiekami i pysznymi deserami. Jej aromat wypełnia cały dom, zapowiadając wielkie przygotowania i wyjątkowe dni. Chociaż najczęściej wykorzystywana jest od święta, równie dobrze sprawdza się na co dzień.

Po co kandyzować pomarańcze?

Kandyzowanie owoców ma na celu przede wszystkim konserwację i zachowanie ich smaku, koloru i konsystencji. Osiąga się to poprzez kilkukrotne smażenie fragmentów owoców w syropie cukrowym, a następnie ich suszenie. Kandyzowaną skórkę pomarańczową można przygotować w domu, jednak jest to proces wymagający wprawy i cierpliwości.

Sama słodycz

Proces kandyzowania wiąże się z koniecznością dodania do skórki cukru. W rozsądnych ilościach jest to jednak nadal zdrowa przekąska. Porcja potrzebna do wzbogacenia smaku wypieków dostarcza zaledwie 30 kalorii. Jej intensywny smak sprawdzi się nie tylko w ciastach, ale także zwykłych deserach, naleśnikach, jogurcie naturalnym czy owocowych sałatkach. W ten sposób świąteczny aromat pomarańczy jest dostępny przez cały rok - wystarczy uwolnić go z opakowania!

Składniki

Skórka pomarańczowa (49%), syrop glukozowo-fruktozowy (39,5%), cukier (11%), regulator kwasowości: E330 (0,5%), substancja konserwująca E220

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Zastosowanie:

Skórka pomarańczowa charakteryzuję się wyjątkowym smakiem i aromatem.
Idealna do świątecznych wypieków.
Jest nieodłącznym elementem dekoracyjnym i smakowym wielkanocnych bab, mazurków, wypieków bożonarodzeniowych oraz tradycyjnych pączków.
Doskonała również jako dodatek do deserów.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

1027 kJ / 284 kcal

514 kJ /142 kcal

7 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

0 %

0 %

Węglowodany

- w tym cukry

71 g

62,03 g

35,5 g

31,02 g

14 %

34 %

Błonnik

0 g

0 g

-

Białko

0 g

0 g

0 %

Sól**

0,36 g

0,18 g

3 %

Możliwe naturalne odchylenia.

** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

______________________________________________________________________________________________________________

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.

Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.

Opis

Kraj pochodzenia
Włochy

Zobacz także