Migdały kalifornijskie blanszowane
  • Migdały kalifornijskie blanszowane
Tagi: migdały
Kategoria: Orzechy, pasty i przekąski

Migdał blanszowany

12,00 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Składniki: Migdały- nasiona owoców migdałowca zwyczajnego .
Wyróżnia się dwa rodzaje , pochodzące od różnych odmian i kultywatorów .


Migdał jest naturalnym zródłem :
Magnezu -
który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego .
Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy , paznokcie , skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia .
Żelaza -pomaga w transporcie tlenu , prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Fosforu - wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów .


Zastosowanie
Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs.
Migdały w płatkach mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych. Z mielonych migdałów wyrabia się marcepan, pastę migdałową oraz zagęszcza się zupy, sosy oraz kremy.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

2393kJ/572 kcal

1197 kJ/ 286 kcal

14%

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

52 g

4,74 g

26 g

2,37 g

37%

12 %

Węglowodany

- w tym cukry

20,5 g

4,2 g

10,3 g

2,1 g

4%

2 %

Błonnik

12,9 g

6,5 g

-

Białko

20 g

10 g

20%

Sól**

0,04 g

<0,02 g

<1 %

Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

Specyficzne kody

ean13
5903229005786