

Pasta migdałowa doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek, ciast, deserów i różnego rodzaju przekąsek. Świetnie komponuje się z naleśnikami.
100 % Migdały prażone
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 25 g |
%RWS* w 25 g |
Wartość energetyczna |
2528 kJ / 602 kcal |
632 kJ / 150 kcal |
8 % |
Tłuszcz |
50,6 g 3,9 g |
12,7 g |
18 % |
Węglowodany |
9,5 g |
2,4 g |
1 % |
Błonnik |
10,4 g |
2,6 g |
- |
Białko |
21,9 g |
5,5 g |
11 % |
Sól** |
0,07 g |
0,02 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.