Olej kokosowy nierafinowany - tłoczony na zimno
Olej kokosowy nierafinowany Extra Virgin - zimno-tłoczony
Olej kokosowy nierafinowany, EXTRA VIRGIN idealnie nadaje się do:
> spożywania na zimno - dzięki wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych idealnie nadaje się do przyrządzania potraw na zimno. Jego delikatny aromat nadaje daniom egzotyczną nutę smaku.
> pieczenia - jest doskonałym zamiennikiem masła i margaryny w domowych wypiekach.
> gotowania - idealnie nadaje się do przyrządzania orientalnych potraw, wydobywając z nich pełnię smaku i aromatu.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ NASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 3700 kJ / 900 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
100 g 92 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
0 g 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól* | 0 g |
Możliwe naturalne odchylenia.
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.