Mąka orkiszowa razowa  typ 300
  • Mąka orkiszowa razowa  typ 300
Tagi: mąka
KategoriaKategoria: Mąki i płatki
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Węgry

Mąka orkiszowa razowa typ 300

8,00 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Mąka orkiszowa razowa (ciemna) Typ TGL 300

Mąka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ta bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków.

Zastosowanie

Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.

Składniki

Mąka z pszenicy orkisz

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 100 g

%RWS* w 100 g

Wartość energetyczna

1331 kJ / 315 kcal

1331 kJ / 315 kcal

16 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

2,31 g

0,4 g

2,31 g

0,4 g

4 %

2 %

Węglowodany

- w tym cukry

56,31 g

3,06 g

56,31 g

3,06 g

22 %

3%

Błonnik

8,16 g

8,16 g

-

Białko

12,52 g

12,52 g

26 %

Sól**

0,01 g

< 0,01 g

< 1 %

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezammigdałyróżne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Opis

Kraj pochodzenia
Węgry

Specyficzne kody

ean13
5903229002204