Mąka orkiszowa razowa  typ 300
  • Mąka orkiszowa razowa  typ 300
Tagi: mąka
Kategoria: Mąki i płatki
Kraj pochodzenia: Węgry

Mąka orkiszowa razowa typ 300

8,00 zł Brutto

Dostępne warinaty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Mąka orkiszowa razowa - otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ta bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków.

Zastosowanie: 
Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 100 g

%RWS* w 100 g

Wartość energetyczna

1331kJ/315 kcal

1331 kJ/315 kcal

16%

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

2,31 g

0,4 g

2,31 g

0,4 g

4 %

2 %

Węglowodany

- w tym cukry

56,31 g

3,06 g

56,31 g

3,06 g

22%

3%

Błonnik

8,16 g

8,16 g

-

Białko

12,52 g

12,52 g

26%

Sól

0,01 g

<0,01 g

<1 %

Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Opis

Kraj pochodzenia
Węgry

Specyficzne kody

ean13
5903229002204