Kasza jaglana

Kraj pochodzenia: Polska

Kasza jaglana Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Kasza jaglana
400 g
221
Kasza jaglana
1 kg
500
Kasza jaglana
5 kg
2000

    Składniki: Kasza jaglana, jagły – kasza, z łuskanego ziarna prosa zwyczjnego.

    Zastosowanie : 

    Kasza jaglana znakomicie nadaje się do potraw słodkich, ostrych i słonych. Doskonała do zapiekanek z owocami, sałatek, mięs duszonych.
    Gotowana na wodzie lub na mleku z dodatkiem owoców stanowi bardzo zdrowe śniadania. Natomiast gotowana na wodzie jak i na bulionie rewelacyjnie pasuje do dań obiadowych. Sprawdza się jako dodatek do duszonych mięs, zwłaszcza kurczaka, ryb, czy fasoli i soczewicy.
    Najprostszym sposobem przyrządzenia kaszy jaglanej jest ugotowanie jej, a następnie zapieczenie z dodatkiem masła, cynamonu i owoców, albo pomidorów i oregano.
    Dania z kaszy jaglanej są z pewnością idealnym pomysłem na smaczny posiłek za niewygórowaną cenę.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1449 kJ/346 kcal

    725 kJ/173 kcal

    9%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    2,9 g

    0,6

    1,5 g

    0,3 g

    2%

    2%

    Węglowodany

    - w tym cukry

    71,6 g

    0,1g

    35,8 g

    <0,1 g

    14%

    <1%

    Błonnik

    3,2 g

    1,6 g

    -

    Białko

    10,5 g

    5,3 g

    11%

    Sól

    0,01 g

    <0,01 g

    <1 %

    Możliwe naturalne odchylenia.** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch