Kasza jaglana

Kraj pochodzenia: Polska

Kasza jaglana Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Kasza jaglana
400 g
221
Kasza jaglana
1 kg
500
Kasza jaglana
5 kg
2000

    Kasza jaglana, jagły – kasza, z łuskanego ziarna prosa zwyczjnego.


    Zastosowanie :
    Kasza jaglana znakomicie nadaje się do potraw słodkich, ostrych i słonych. Doskonała do zapiekanek z owocami, sałatek, mięs duszonych.
    Gotowana na wodzie lub na mleku z dodatkiem owoców stanowi bardzo zdrowe śniadania. Natomiast gotowana na wodzie jak i na bulionie rewelacyjnie pasuje do dań obiadowych. Sprawdza się jako dodatek do duszonych mięs, zwłaszcza kurczaka, ryb, czy fasoli i soczewicy.
    Najprostszym sposobem przyrządzenia kaszy jaglanej jest ugotowanie jej, a następnie zapieczenie z dodatkiem masła, cynamonu i owoców, albo pomidorów i oregano.
    Dania z kaszy jaglanej są z pewnością idealnym pomysłem na smaczny posiłek za niewygórowaną cenę.

    Wartość energetyczna
    1449 kJ/346 kcal
    Białko
    10,5 g
    Węglowodany
    71,6 g
    Tłuszcze
    2,9 g
    Błonnik
    3,2 g
    Sól
    0,01 g
    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch