Ananas kandyzowany kostka
Ananas kandyzowany kostka
Ananas kandyzowany jest doskonałą przekąską, jak również świetnym dodatkiem do wyrobów cukierniczych. Można je spożywać same, gdy najdzie nas ochota na coś małego i słodkiego. Kostki ananasa są doskonałym dodatkiem do ciast i deserów, ale sprawdzą się też jako elegancki dodatek do herbaty.
Składniki
Ananas suszony, cukier, kwasek cytrynowy, dwutlenek siarki.
Przechowywanie
Suszone ananasy należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1437 kJ / 339 kcal |
718 kJ / 169,5 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
81 g 70 g |
40,5 g 35 g |
16 % 39 % |
Błonnik |
6 g |
3 g |
- |
Białko |
0,7 g |
0,35 g |
1 % |
Sól** |
0,9 g |
0,45 g |
7,5 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.