Figi suszone sprawdzą się do wypieku ciast, ciasteczek oraz jako dodatek do deserów, owsianki lub kaszy – z powodzeniem zastąpią cukier. Można z nich przygotować domowe batony lub trufle. Dobrze sprawdzą się w połączeniu z kakao lub karobem oraz zmiksowanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi.
Figa suszona (97%), mąka ryżowa (3%)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
| 
 Wartość odżywcza produktu  | 
 w 100 g  | 
 w porcji 50 g  | 
 %RWS* w 50 g  | 
| 
 Wartość energetyczna  | 
 1320 kJ / 313 kcal  | 
 660 kJ / 156 kcal  | 
 8 %  | 
| 
 Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone  | 
 1,2 g 0,24 g  | 
 0,6 g 0,12 g  | 
 1 % 1 %  | 
| 
 Węglowodany - w tym cukry  | 
 65,5 g 63,2 g  | 
 32,7 g 31,6 g  | 
 13 % 35 %  | 
| 
 Błonnik  | 
 12,6 g  | 
 6,3 g  | 
 -  | 
| 
 Białko  | 
 3,7 g  | 
 1,9 g  | 
 4 %  | 
| 
 Sól**  | 
 0,11 g  | 
 0,05 g  | 
 1 %  | 
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.