Imbir kandyzowany płatek
Imbir kandyzowany płatek
Imbir kandyzowany jest mocno aromatyczny, ma lekko palący i słodki smak. W kuchni znalazł zastosowanie jako dodatek do wypieków np. pierników czy ciasteczek korzennych, do konfitur oraz kompotów. Imbir kandyzowany sprawdzi się też jako przekąska, ale będzie też aromatycznym dodatkiem do grzanego wina i piwa. W połączeniu z herbatą i cytryną tworzy rozgrzewający napój, który sprawdzi się przy przeziębieniach.
Składniki
Imbir, cukier, dwutlenek siarki
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1550 kJ / 365 kcal |
775 kJ / 183 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2 g 0 g |
1 g 0 g |
1 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
86 g 70 g |
43 g 35 g |
17 % 39 % |
Błonnik |
1,1 g |
0,55 g |
- |
Białko |
0,3 g |
0,15 g |
< 1 % |
Sól** |
0,36 g |
0,18 g |
3 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.