Orzechy ziemne w karmelu
Orzechy ziemne w karmelu
Orzeszki ziemne oblane słodkim karmelem są wspaniałą przekąską. Orzeszki można zajadać same bądź dodać do sałatki owocowej, warzywnej a nawet mięs. Nadają się również do ozdabiania ciast i deserów.
Składniki
Orzechy ziemne (arachidowe), cukier, syrop maltozowy, guma arabska (E414), wosk pszczeli (E901), olej rzepakowy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2322 kJ / 577 kcal |
1161 kJ / 289 kcal |
14 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
36 g 4,2 g |
18 g 2,1 g |
26 % 11 % |
Węglowodany - w tym cukry |
37,7 g 32,5 g |
18,9 g 16,3 g |
7 % 18 % |
Błonnik |
5,2 g |
2,6 g |
- |
Białko |
18 g |
9 g |
18 % |
Sól** |
< 0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.