Pasta pistacjowa
PASTA PISTACJOWA
Pistacja - zielone złoto! - nie tylko ich smak, ale i właściwości sprawiają, że to bardzo cenny produkt. Pasta pistacjowa powstaje przez zmielenie prażonej łuskanej pistacji - dzięki temu wydobywane jest maksimum smaku i aromatu. Pistacje to skarbnica antyoksydantów - luteiny, zeaksantyny, tokoferoli (witaminy E). Dodatkowo w składzie pistacji znajdują się żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas czy cynk. Jednak pistacje to nie tylko minerały, ale także witaminy - przede wszystkim witaminy z grupy B. Warto też wspomnieć, że pistacje charakteryzują się najwyższą zawartością błonnika wśród orzechów.
Składniki
Pistacje łuskane prażone 100%
Warunki przechowywania
Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Dodatkowe informacje
Olej na powierzchni produktu jest zjawiskiem naturalnym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PASTY PISTACJOWEJ
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 2576 kJ / 621 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
48,5 g 6,0 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
18,9 g 16,4 g |
Błonnik | 6,1 g |
Białko | 24,2 g |
Sól* | 0,02 g |
Możliwe naturalne odchylenia.
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.