Olej rzepakowy tłoczony na zimno
  • Olej rzepakowy tłoczony na zimno
Tagi:
Kategoria: Oleje

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

12,50 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Olej rzepakowy uzyskany z najwyższej jakości nasion rzepaku powstaje metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega-3.

Składniki: olej rzepakowy tłoczony na zimno.

Zastosowanie: Olej rzepakowy doskonale nadaje się do sałatek, surówek oraz innych dań serwowanych na zimno.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 10 g

( 1 łyżka stołowa)

%RWS* w 10 g

Wartość energetyczna

3700 kJ/ 884 kcal

370 kJ/88 kcal

4 %

Tłuszcz

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

jednonienasycone kwasy tłuszczowe

wielonienasycone kwasy tłuszczowe

100 g

5,6 g

61 g

28,8 g

10 g

0,6 g

6,1 g

2,9 g

14 %

3 %

-

-

Węglowodany

w tym cukry

0 g

0 g

0 g

0 g

-

-

Błonnik

0 g

0 g

-

Białko

0 g

0 g

-

Sól

0 g

0 g

-

Omega-3

9,9 g

1 g

-

Omega-6

18,7 g

1,9 g

-

Możliwe naturalne odchylenia. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Przechowywanie: Przechowywać wsuchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie - jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.

Producent: Tar-Groch-Fil Sp.J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn,

tel. (14)66-36-104 Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl

Specyficzne kody

ean13
5903229005328