Mąka orkiszowa jasna
MĄKA ORKISZOWA JASNA
Mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Mąka ta posiada dużo lepsze wartości odżywcze w porównaniu z mąką z pszenicy zwyczajnej.
Zastosowanie
Mąka orkiszowa może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, naleśników, placuszków i klusek.
Składniki
Mąka z pszenicy orkisz
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1412 kJ / 334 kcal |
706 kJ / 167 kcal |
8 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,26 g 0,51 g |
1,13 g 0,26 g |
2 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
62,47 g 3,04 g |
31,24 g 1,52 g |
12 % 2 % |
Błonnik |
5,93 g |
2,97 g |
- |
Białko |
12,89 g |
6,45 g |
13 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Wszelkie materiały (treści, teksty itp.) przedstawione w sklepie TARGROCH dostępne pod adresem www.targroch.pl są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie na mocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631). Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.