Mąka migdałowa
  • Mąka migdałowa
Tagi: mąka
KategoriaKategoria: Mąki i płatki
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: USA

Mąka migdałowa

12,90 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Wybierz: Nazwa produktu: Rozmiar opakowania: Cena:
Mąka migdałowa 250 g 12,90 zł Mąka migdałowa 500 g 25,00 zł
Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i białą barwą. Może być używana jako zdrowy zamiennik mąk tradycyjnie używanych do wypieku pieczywa i ciast.

Składniki

Mąka z migdałów

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

2407 kJ / 575 kcal

1204 kJ / 288 kcal

14 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

49,4 g

3,4 g

24,7 g

1,7 g

35 %

9 %

Węglowodany

- w tym cukry

21 g

4,4 g

10,5 g

2,2 g

4 %

2 %

Błonnik

10 g

5 g

-

Białko

21,2 g

10,6 g

21 %

Sól**

0,025 g

0,013 g

< 1 %

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezammigdały, produkty zawierające glutenróżne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Opis

Kraj pochodzenia
USA

Specyficzne kody

ean13
5903229003065