Mąka kokosowa

Kraj pochodzenia: Indonezja

Mąka kokosowa Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Mąka kokosowa
1 kg
950

    Składniki: Mąka kokosowa

    Zastosowanie mąki kokosowej

    Produkt posiada szerokie zastosowanie w kuchennych warunkach. Można używać jej tak, jak standardowych mąk, jednak trzeba pamiętać, że bezglutenowy skład ma specyficzny wpływ na wypieki. Dodatkowo produkt jest bardziej chłonny. Mąka kokosowa nadaje się również do jedzenia na surowo. Z powodzeniem można dodać ją do płatków śniadaniowych czy owocowych koktajli.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 100 g

    %RWS* w 100 g

    Wartość energetyczna

    1492 kJ/359 kcal

    1492 kJ/359 kcal

    18 %

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    13,5 g

    12,8 g

    13,5 g

    12,8 g

    19 %

    64 %

    Węglowodany

    - w tym cukry

    22,6 g

    19,5 g

    22,6 g

    19,5 g

    9 %

    22 %

    Błonnik

    35,2 g

    35,2 g

    -

    Białko

    19,2 g

    19,2 g

    38 %

    Sól

    0,08 g

    0,08 g

    1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch