Słonecznik łuszczony

Kraj pochodzenia: Bułgaria

Słonecznik łuszczony Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Słonecznik łuszczony
100 g
100
Słonecznik łuszczony
1 kg
650
Słonecznik łuszczony
5 kg
2900

    Składniki: Słonecznik łuszczony 
    Zastosowanie: Łuskane ziarna słonecznika to najczęściej dodawany składnik do wielu produktów spożywczych. Jego przyjemny smak sprawia, że jemy go na śniadanie m.in. z jogurtem, kefirem, czy też jako dodatek do musli. Słonecznik jest także używany w piekarnictwie oraz cukiernictwie. Ziarna można dodawać także do sałatek, surówek jak i również zajadać same jako pożywną przekąskę.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    2348 kJ/561 kcal

    1174 kJ/281 kcal

    14%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    43,7 g

    4,42 g

    21,9 g

    2,2 g

    31%

    11%

    Węglowodany

    - w tym cukry

    24,6 g

    1,7g

    12,3 g

    0,9 g

    5%

    1%

    Błonnik

    6 g

    3 g

    -

    Białko

    24,4 g

    12,2 g

    24%

    Sól**

    <0,01 g

    <0,01 g

    <1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch