Dynia cała w łupinie
  • Dynia cała w łupinie
Tagi: dynia
KategoriaKategoria: Ziarna i pestki
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Polska

Dynia cała w łupinie

10,50 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Wybierz: Nazwa produktu: Rozmiar opakowania: Cena:
Dynia cała w łupinie 500 g 10,50 zł
Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Dynia cała w łupinie

Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.

Składniki

Dynia w łupinie

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Dynia jest naturalnym źródłem:

> Tiaminy (witaminy B1) - która wspomaga prawidłową pracę serca.
> Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
> Żelaza - pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Fosforu - który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
> Potasu - który wspiera funkcjonowania układu krwionośnego.

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

2327 kJ / 556 kcal

1164 kJ / 278 kcal

14 %

Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

45,8 g
8,5 g

22,9 g
4,3 g

33 %
22 %

Węglowodany
- w tym cukry

18 g
1,1  g

9 g
0,6 g

3 %
1 %

Błonnik

5,3 g

2,7 g

-

Białko

24,5 g

12,3 g

25 %

Sól**

0,05 g

0,025 g

< 1 %

Witaminy i składniki mineralne

W 100 g

%RWS* w 100 g

W porcji 50 g

Tiamina (Witamina B1)

0,21 mg

19 %

0,11 mg

Ryboflawina

0,32 mg

23 %

0,16 mg

Witamina E

26 mg

216 %

13 mg

Potas

810 mg

41 %

405 mg

Fosfor

1170 mg

146 %

585 mg

Cynk

7,5 mg

75 %

3,8 mg

Magnez

540 mg

144 %

270 mg

Mangan

1 mg

50 %

0,5 mg

Żelazo

15 mg

107 %

7,5 mg

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezammigdałyprodukty zawierające glutenróżne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Opis

Kraj pochodzenia
Polska

Specyficzne kody

ean13
5903229006677