Quinoa - komosa ryżowa czerwona

Kraj pochodzenia: Boliwia

Obniżka! Quinoa - komosa ryżowa czerwona Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Quinoa - komosa ryżowa czerwona
250 g
748

-32%

11.00 zł

Quinoa - komosa ryżowa czerwona
500 g
1428

-32%

21.00 zł

Quinoa - komosa ryżowa czerwona
1 kg
2720

-32%

40.01 zł

    Komosa ryżowa – gatunek rośliny jednorocznej; w różnych systemach klasyfikacyjnych zaliczany do rodziny komosowatych lub szarłatowatych. Uprawiany w Ameryce Południowej

    Zastosowanie
     

    Stosuję się głównie jako  dodatek do dań. Można nią wzbogacić zupę, dodać do surówki lub sałatki. Praktycznie nie pęcznieje podczas gotowania, zachowuje twardość i chrupkość. Gotuje się ją ok 20 minut.Po ugotowaniu najlepiej zostawić w garnczku pod przykryciem .

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji dziennej 50 g

    % RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1570 kJ/ 375kcal

    785kJ/ 187 kcal

    9,35%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    6,25 g

    0,0 g

    3,125 g

    0,0 g

    4,46 %

    0 %

    Węglowodany

    - w tym cukry

    64,58 g

    0,0 g

    32,29 g

    0,0 g

    12,42 %

    0 %

    Błonnik

    6,2 g

    3,1 g

    -

    Białko

    14,12 g

    7,06 g

    14,00%

    Sól

    0,012g

    0,006 g

    < 1 %

    Możliwe naturalne odchylenia.** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

      Tagi:
    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch