Tapioka granulki

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Tapioka granulki Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Tapioka granulki
500 g
680
Tapioka granulki
1 kg
1300

    Tapioka granulki

    Sposób przygotowania: Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Następnie

    ugotować w tym samym płynie do miękkości na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając.

    Zastosowanie: Zagęstnik do zup i sosów, składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników.

    Informacja o alergenach – W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produktyzawierające gluten,

    różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1499kJ/358kcal

    750kJ/179kcal

    9 %

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    0 g

    0 g

    0 g

    0 g

    -

    -

    Węglowodany

    - w tym cukry

    89 g

    3 g

    44,5 g

    1,5 g

    17 %

    2 %

    Błonnik

    0 g

    0 g

    -

    Białko

    0 g

    0 g

    -

    Sól**

    0 g

    0 g

    -

    ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

    Opakowanie 500 g zawiera 10 sugerowanych porcji.

    Producent: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.,

    Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, tel. (14)66-36-104

    Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl

     

      Tagi:
    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch