Migdały kalifornijskie blanszowane

Migdały kalifornijskie blanszowane Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Migdały kalifornijskie blanszowane
250 g
1200
Migdały kalifornijskie blanszowane
500 g
2300
Migdały kalifornijskie blanszowane
1 kg
4500

    Składniki: Migdały- nasiona owoców migdałowca zwyczajnego .
    Wyróżnia się dwa rodzaje , pochodzące od różnych odmian i kultywatorów .


    Migdał jest naturalnym zródłem :
    Magnezu -
    który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
    Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego .
    Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy , paznokcie , skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia .
    Żelaza -pomaga w transporcie tlenu , prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
    Fosforu - wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów .


    Zastosowanie
    Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs.
    Migdały w płatkach mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych. Z mielonych migdałów wyrabia się marcepan, pastę migdałową oraz zagęszcza się zupy, sosy oraz kremy.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    2393kJ/572 kcal

    1197 kJ/ 286 kcal

    14%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    52 g

    4,74 g

    26 g

    2,37 g

    37%

    12 %

    Węglowodany

    - w tym cukry

    20,5 g

    4,2 g

    10,3 g

    2,1 g

    4%

    2 %

    Błonnik

    12,9 g

    6,5 g

    -

    Białko

    20 g

    10 g

    20%

    Sól**

    0,04 g

    <0,02 g

    <1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch