• Ksylitol Danisco - cukier brzozowy
KategoriaKategoria: Cukry i słodziki
Kraj pochodzeniaKraj pochodzenia: Finlandia

Ksylitol Danisco - cukier brzozowy

21,90 zł Brutto

Dostępne warianty produktu

Ilość:
chevron_left chevron_right

Opis

Ksylitol Danisco - cukier brzozowy

W przyrodzie ksylitol jest szeroko rozpowszechniony, choć występuje w małych ilościach. Można go znaleźć w niektórych owocach, jagodach, grzybach, warzywach, twardym drewnie - szczególnie brzozowym (stąd określenie "cukier brzozowy" nadane przez Finów).

Zastosowanie

Cukier brzozowy może prawie całkowicie zastąpić cukier biały. Stosowany jest do deserów, napojów, smażenia i gotowania oraz słodzenia ciepłych napojów. Idealnie nadaje się także do wypieków. Wyjątek stanowią ciasta drożdżowe. Ksylitol nie reaguje z drożdżami, przez co ciasto nie wyrośnie tak, jak przy zastosowaniu zwykłego cukru. Dlatego przy wypiekaniu drożdżówek, chleba i pizzy lepiej z niego zrezygnować.

Sposób użycia

Stosować tak, jak zwykły cukier.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 10 g

%RWS* w 10 g

Wartość energetyczna

1000 kJ / 240 kcal

100 kJ / 24 kcal

1 %

Tłuszcz

-w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

0 %

0 %

Węglowodany

- w tym cukry

99,8 g

0,2 g

9,98 g

0,02 g

4 %

< 1 %

Błonnik

0 g

0 g

-

Białko

0 g

0 g

0 %

Sól**

0 g

0 g

0 %

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.

Opis

Kraj pochodzenia
Finlandia

Specyficzne kody

ean13
5903229003270