Daktyle suszone bez pestek

Kraj pochodzenia: Iran

Daktyle suszone Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Daktyle suszone bez pestek
500 g
500
Daktyle suszone bez pestek
1 kg
900
Daktyle suszone bez pestek
5 kg
4000

    Składniki: Daktyle- owoce drzewa daktylowego, dojrzałe, zdrowe, czyste 


    Produkt bez dodatków i substancji konserwujących 


    Zastosowanie:
    Daktyle są owocami jadalnymi, zarówno po przetworzeniu, jak i na surowo.
    W Polsce dostępne są głównie daktyle suszone.
    Używane są jako przękąska lub dodatek do słodyczy, budyniów, ciast.

    Uwaga: produkt może zawierać pestkę lub jej fragmenty.

    • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego

    Daktyle są naturalnym źródłem:

    • Potasu - pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi
    • Miedzi - która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
    • Witaminy B6 - wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1158 kJ / 277 kcal

    579 kJ / 139 kcal

    7 %

    Tłuszcz

    -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    0,15 g

    0 g

    0,08 g

    0 g

    < 1 %

    -

    Węglowodany

    - w tym cukry

    75 g

    66,47 g

    37,5 g

    33,24 g

    15 %

    37 %

    Błonnik

    6,7 g

    3,4 g

    -

    Białko

    1,8 g

    0,9 g

    2 %

    Sól**

    < 0,01 g

    < 0,01 g

    < 1 %

    Składniki mineralne

    W 100 g

    %RWS* w 100 g

    W porcji 50 g

    Potas

    696 mg

    35 %

    348 mg

    Miedź

    0,36 mg

    36 %

    0,18 mg

    Witamina B6

    0,25 mg

    18 %

    0,12 mg

    Wapń

    64 mg

    8 %

    32 mg

    Magnez

    54 mg

    14 %

    27 mg

    Cynk

    0,4 mg

    4 %

    0,2 mg

    Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    PrzechowywaniePrzechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Informacja o alergenach – W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produktyzawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.

    UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch