Dynia cała w łupinie

Kraj pochodzenia: Polska

Dynia cała w łupinie Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Dynia cała w łupinie
500 g
1050
Dynia cała w łupinie
1 kg
2000

    Składniki: Ziarna dyni.Dynia jest to rodzaj roślin jednorocznych  z rodziny dyniowatych obejmujący około 20 gatunków.
    W stanie dzikim występują w strefach klimatu gorącego i ciepłego Ameryki.

    Zastosowanie: jako przekąska, dodatek do pieczywa i ciast , sałatek warzywnych, posypka do mięsa

    Dynia jest naturalnym żródłem:

    Tiaminy (Wit.B1)- która wspomaga prawidłową pracę serca
    Magnezu- który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużęnia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
    Cynku- pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia
    Żelaza- pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
    Fosforu- wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów
    Potasu- który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    2327 kJ/556 kcal

    1164 kJ/278 kcal

    14%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    45,8 g

    8,5 g

    22,9 g

    4,3 g

    33%

    22%

    Węglowodany

    - w tym cukry

    18 g

    1,1g

    9 g

    0,6 g

    3%

    1%

    Błonnik

    5,3 g

    2,7 g

    -

    Białko

    24,5 g

    12,3 g

    25%

    Sól

    0,05 g

    <0,01 g

    <1 %

    Witaminy i składniki mineralne

    W 100 g

    %RWS* w 100g

    W porcji 50 g

    Tiamina (Wit. B1)

    0,21 mg

    19 %

    0,11 mg

    Ryboflawina

    0,32 mg

    23 %

    0,16 mg

    Witamina E

    26 mg

    216 %

    13 mg

    Potas

    810 mg

    41 %

    405 mg

    Fosfor

    1170 mg

    146 %

    585 mg

    Cynk

    7,5 mg

    75 %

    3,8 mg

    Magnez

    540 mg

    144 %

    270 mg

    Mangan

    1 mg

    50 %

    0,5 mg

    Żelazo

    15 mg

    107 %

    7,5 mg

    Możliwe naturalne odchylenia.**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Informacja o alergenach –W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały,produkty z dwutlenkiem siarki SO2, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starańnie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

      Tagi:
    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch