Cukier kokosowy

Kraj pochodzenia: Indonezja

Cukier kokosowy Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Cukier kokosowy
250 g
800
Cukier kokosowy
500 g
1500
Cukier kokosowy
1 kg
2800

    Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych.

    Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy.
    Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników.
    Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.


    Wartość energetyczna
    1598kJ/382 kcal
    Białko
    1,1 g
    Węglowodany
    93,4 g
    Cukry
    91,5 g
    Tłuszcze
    0,4 g
    Kwasy tłuszczowe nasycone
    0,4 g
    Błonnik
    1,9 g
    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch