Sól himalajska (spożywcza) drobna

Kraj pochodzenia: Pakistan

Sól himalajska (spożywcza) drobna Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Sól himalajska (spożywcza) drobna
500 g
350
Sól himalajska (spożywcza) drobna
1 kg
600

    Składniki: Sól himalajska różowa kamienna 
    Zastosowanie: 
    Sól to podstawowy produkt stosowany w kuchni, doprawiamy nią przyprawy, ale jest jeszcze wiele innych jej zastosowań dzięki, którym nasze gotowanie będzie o wiele szybsze, prostsze i smaczniejsze, oto co może zdziałać szczypta soli:


    - dodana do jajek podczas gotowania zapobiega pękaniu skorupek;

    - dodana do mleka przedłuża jego świeżość;

    - mielona kawa będzie bardziej aromatyczna po dodaniu odrobiny soli;

    - dodana do piany z białek przyspiesza jej ubijanie;

    - dodana do kompotu z jabłek, przyspiesza ich gotowanie i podnosi walory smakowe;

    - podnosi walory smakowe owoców cytrusowych;

    - dodana do kompotu z rabarbaru odkwasza jego smak, przez co można dodać mniej cukru;

    - podkreśla smak czekolady w tortach i ciastach;

    - wysypana na patelnię teflonową i podgrzana pozwala smażyć mięso i jajka bez dodatku tłuszczu

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 10 g

    %RWS* w 10 g

    Wartość energetyczna

    0 kJ/ 0 kcal

    0 kJ/ 0 kcal

    -

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    0 g

    0 g

    0 g

    0 g

    -

    -

    Węglowodany

    - w tym cukry

    0 g

    0 g

    0 g

    0 g

    -

    -

    Błonnik

    0 g

    0 g

    -

    Białko

    0 g

    0 g

    -

    Sól

    98,7 g

    9,87 g

    164,5 %

    *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch